Dolgoletni sodelavec UNG direktor Instituta Jožef Štefan prof. Jadran Lenarčič je Delova osebnost leta

Delovo priznanje znanstveniku, ki s srcem in intuicijo vodi največji znanstvenoraziskovalni inštitut v državi.

Prvi teden januarja se Delovo uredništvo tradicionalno poslovi od minulega leta s tistim, ki ga je zaznamoval v najžlahtnejšem smislu besede. Delova osebnost leta je priznanje, ki so ga v četrtek, 9. januarja 2020, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani podelili že tridesetič.

Dolgo vrsto eminentnih imen umetnikov, politikov, podjetnikov, človekoljubov v novem desetletju 21. stoletja nadaljuje prof. Jadran Lenarčič, ki že poldrugo desetletje vodi največji znanstvenoraziskovalni inštitut v državi.

Kot znanstvenik je eden od pionirjev in utemeljiteljev robotske kinematike, biorobotike ter humanoidinih robotov ter tudi danes med najbolj cenjenimi avtorji in predavatelji na tem znanstvenem področju.

V minulem letu je bil tako vabljeni predavatelj na Znanstveni akademiji v Bologni, kot član skupine Evropske komisije je sooblikoval dokument o obetavnih tehnologijah, ki bodo oblikovale naša življenja v prihodnosti, odlikovan pa je bil tudi s francoskim redom viteza nacionalnega reda za zasluge.

Vir: delo.si