Edinstven projekt za razvoj medkulturnih kompetenc študentov

Na DOBA Fakulteti so uspešno zaključili mednarodni virtualni projekt Virtual Communication Across Cultures @home, ki je nastal v sodelovanju z NHL Stenden University.

Tematika projekta je zajemala medkulturno komuniciranje in se je osredotočala na pomen medkulturnih kompetenc za zaposlovanje in uspeh na delovnem mestu, skriti pomeni besed, direktno in indirektno komunikacijo, kulturno konotacijo, komunikacijske stile, konstruktivno reševanje medkulturnih konfliktov.

Namen projekta Virtual Communication Across Cultures @home je bil študentom omogočiti internacionalizacijo in razvoj medkulturnih kompetenc, iz strani NHL Stenden University pa je bil njihov cilj tudi omogočiti prvo virtualno izkušnjo za študente.  

Sodelovalo je 27 študentov, ki so bili iz Nizozemske, Nemčije, Alžirije, Zimbabveja, Pakistana, Mehike, Italije, Bolgarije, Bonaire (Karibi), Hrvaške in Slovenije.

Prav tako so sodelovale učiteljice iz Nizozemske (Marijke Boven), iz Anglije (Nikki Webster), iz Rusije (Svitlana Buko) in iz Slovenije (Nataša Ritonija). Prvi dve iz NHL Stenden University in drugi dve iz DOBA Fakultete. Koordinacijo celotnega projekta sta vodili mag. Vesna Kolenc Potočnik in Nina Turčin, online mentorstvo študentov je prevzela Mina Mazouzi, vse sodelavke DOBA Fakultete.

Pričeli so z uvodnim pripravljalnim in spoznavnim srečanjem, sledili so štirje webinarji predavateljic s področij medkulturnega komuniciranja in študije primerov. Zaključili so z virtualnim srečanjem s timskimi predstavitvami in panelom vseh štirih predavateljic.

Источник: fakulteta.doba.si