Ekonomska fakulteta je prejela 5 palm odličnosti in se uvrstila med najboljše šole Vzhodne Evrope

Na 11. Eduniversal svetovni konvenciji, ki je potekala v Dubrovniku med 16. in 19. oktobrom 2018, je bila Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani razvrščena v najvišji rang 5 palm odličnosti in proglašena za drugo najboljšo poslovno šolo v Vzhodni Evropi.

Priznanje so v imenu zaposlenih in študentov Ekonomske fakultete prevzeli dekanja prof. dr. Metka Tekavčič, mag. Tilen Balon, tajnik fakultete in vodja Službe za kakovost Smiljana Zajec, mag.

Na mednarodno rangirno lestvico Eduniversal je vključenih 1000 najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu iz 154 držav. Vsaki šoli je dodeljeno določeno število palm odličnosti (1, 2, 3, 4 ali 5). Merila, ki se upoštevajo pri razvrščanju šol, so kakovost, mednarodni vpliv, obstoj mednarodnih akreditacij, položaj na mednarodnih rangirnih lestvicah, članstva v mednarodnih organizacijah ter ugled in vpliv šole na regijo. Po vsem svetu samo sto najboljših šol prejme pet palm odličnosti in Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je med njimi.

Vsako leto, med svetovno konvencijo Eduniversal, poteka tudi nagradna podelitev Eduniversal TOP3 poslovnih šol iz vsakega od 9 geografskih območij. Razvrstitev temelji na rezultatih spletnega glasovanja dekanov 1000 poslovnih šol po vsem svetu.

V regiji Vzhodna Evropa se je na prvo mesto uvrstila poslovna šola univerze v Pragi – The University of Economics Prague , Češka (5 palm odličnosti). Drugo mesto je pripadlo Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, Slovenija (5 palm odličnosti), Univerzi Corvinus – Corvinus University of Budapest, Corvinus Business School, Madžarska (4 palme odličnosti) in Graduate School of Management, St. Petersburg University, Rusija (5 palm odličnosti). Tretje mesto si delijo: Zagreb School of Economics and Management, Hrvaška (4 palme odličnosti) in University of Warsaw – Faculty of Management, Poljska (5 palm odličnosti).

Vir: efnet.si