Ekskurzija študentov Višje strokovne šole Velenje v Celjske mesnine d.o.o. in Pivovarno Laško d.d.

V sredo, 12. decembra 2018, so študenti 1. letnika programa Gostinstvo in turizem v okviru predmetov Osnove gastronomije in Ekonomika poslovanja obiskali Celjske mesnine d. o. o. in Pivovarno Laško d. d.

V podjetju Celjske mesnine so si študenti ogledali obrat za proizvodnjo barjenih in trajnih klobas ter drugih mesnih izdelkov. Celjske mesnine imajo lastno blagovno znamko z’dežele, lastne maloprodajne mreže in letno ustvarijo več kot 20.000 ton različnih izdelkov. Kakovost spremljajo preko zahtev HACCP, ISO in IFS standardov. O kakovosti njihovih izdelkov so se študenti prepričali tudi sami, ko so jim prijazno postregli malico s svojimi izdelki.

V Pivovarni Laško so študenti spoznali delovni proces proizvodnje brezalkoholnih pijač in piva ter si ogledali njihov muzej. H kvaliteti izdelkov prispevata voda iz neokrnjenega laškega hribovja in zeleno zlato – prvovrsten savinjski hmelj. Obisk se je zaključil z degustacijo njihovih izdelkov.

Vir: vss.scv.si