Energy day и 2. Научна конференција SAEE

Настанот Energу Day и 2. Научна конференција SAEE (Словенечко здружение за енергетска економика) ќе се оддржат во четврток, 22 октомври 2018 година, од 9ч.-17ч. на Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана.

Energу Day е настан, кој што го организира Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана во соработка со Агенцијата за соработка на енергетски регулатори (Agency for the Cooperation of Energy Regulators – ACER), Агенцијата за енергија и Словенечкото зрдужение за енергетска економика (SAEE).

Целта на настаните е ширење на знаењата за енергетската економика и регулација на енергетските активности во контектс на промени и прашања со кои денес  се среќава енергетскиот сектор во Европската Унија и во Словенија.

Преку овие настани сакаат да ги поврзат академиците, студентите и вработените на Универзитетот во Љубљана, како и експерти од институциите и други фирми.

Настанот ќе се оддржи на англиски јазик. Програмата може да ја видите во прилогот.

Словенечкото здружение за енергетска економика (SAEE) во соработка со Економскиот факултет при УЉ ќе ја оддржи втората научна конференција SAEE од подрачјето на енергетската економика. Настанот ќе почне предпладне со Energy day, а попладне програмата ќе продложи со претсатвување на истражувачки  придонеси во рамките на втората конференција SAEE.

Конференцијата ќе се оддржи на словенечки јазик. Повеќе информации прочитајте на веб страната.

Учеството на настанот е бесплатна. На овој линк можете да се пријавите, до понеделник 19 ноември 2018.

Извор: efnet.si