Erasmus+ usposabljanje v Veliki Britaniji

Strokovni sodelavci Višje strokovne šole Academia Maribor so konec novembra v okviru programa Erasmus+ opravili strokovno usposabljanje »Best practices and innovative approaches in the field of education« na Teesside University v Veliki Britaniji. Teesside University se v Veliki Britaniji umešča na prvo mesto med več kot 120 univerzami po zadovoljstvu in uspešnosti mednarodnih študentov.

Univerza z nenehnimi vlaganji, ta za prihodnje desetletje presegajo 300 milijonov funtov, dosega odlične rezultate. Študentom in diplomantom Academie bo v prihodnosti omogočena izmenjava ter nadaljevanje študija.

Dodatno so obiskali tudi South Thames College v Londonu, kjer so z vodstvom šole izmenjali izkušnje izvedbe višješolskih strokovnih programov ekonomije, medijske produkcije in inženirstva.

Britansko-slovenska gospodarska zbornica je organizirala tradicionalno večerjo za člane, ki so se je udeležili skupaj z vodstvenim kadrom iz Pearsona.

Sledil je večerni obisk sedeža uprave družbe Pearson, največje založniške hiše na svetu, kjer so pripravili strokovno usposabljanje za zaposlene z vidika doseganja odličnosti v izobraževanju.

Vir: academia.si