Курс за усовршување на словенечкиот јазик

Курс за усовршување на
словенечкиот јазик

Курс за усовршување на
словенечкиот јазик

Курс за усовршување на словенечкиот јазик

За кого

Курсот за усовршување на словенечкиот јазик е прилагоден за оние кои сакаат да го комбинираат учењето на словенечкиот јазик со работата и студиите:

  • за студенти во прва година на словенечките образовни институции;
  • за ученици во основно и средно училиште*;
  • за студенти кои имаат завршено интензивен курс по словенечки јазик;
  • за оние кои работат наутро;
  • за сите кои треба да ги совладаат основите на словенечкиот јазик или да го подобрат своето ниво на словенечкиот јазик.
  • *од 13 години. Тие се запишуваат во општа група.

Учесниците на курсот ќе бидат поделени во групи врз основа на досегашното ниво на знаење, така што курсот е погоден за почетници кои го изучуваат јазикот од нула, како и за оние кои веќе го учеле словенечкиот јазик и го ддостигнале нивото на А1-А2. Курсот го водат високо квалификувани предавачи чиј мајчин јазик е словенечкиот. Курсевите се акредитирани од Министерството за образование, наука и спорт на Република Словенија.

За курсот:

Каде:

Во Љубљана и Марибор

Кога:

11.10.2021 – 12.02.2022

Цена:

300 €

Јазична програма и распоред:

60 – те часа вклучуваат учење на основите на граматиката, проширување на вокабуларот, работа на акцентот, правописот, симулирање на тековни и најтипични ситуации во комуникацијата во словенечкото општество, како и анализирање на јазичните нијанси.

Часовите ќе се одржуваат двапати неделно во вечерните часови по 3 училишна часа.

Резултати од курсот:

  • Студентите кои штотуку започнаа да учат словенечки јазик, под водство на искусни предавачи, ќе ги совладаат основите на граматиката, ќе научат да пишуваат, читаат и зборуваат словенечки јазик во најчестите ситуации во социјалната сфера на комуникацијата. Стекнатите знаења ќе им послужат како добра основа за понатамошно учење на јазикот или за продолжување на повисоко ниво на курс;
  • Учесниците кои зборуваат јазик на ниво А1-А2 ќе го поткрепат своето знаење, ќе ги подобрат своите говорни вештини, што значи дека тие брзо ќе ја надминат јазичната бариера и ќе започнат самоуверено да комуницираат на словенечки јазик во разни животни ситуации.

Како да аплицирате за курсот?

Пополнете го образецот подолу или контактирајте 2ТМ менаџер. Ние ќе ве контактираме веднаш по приемот на вашата пријава.

Пријавете се на курс за усовршување

на словенечкиот јазик!

Пријавете се на курс за усовршување на словенечкиот јазик!Политика за заштита на личните податоци


Прашање - одговор

За време на курсевите, на нашите студенти им нудиме приватни домови. Понуда на барање.
Ако сакате да најдете сместување за себе, можете да користите страница за недвижнини или агенција за недвижнини. За повеќе информации, нашите клиенти можат да контактираат со личен менаџер.

Врз основа на едногодишни и шестмесечни курсеви за словенечки јазик, се издава долгорочна виза „Д“ за време на целото времетраење на курсот.
Документите треба да се поднесат околу 60 дена пред планирањето патување.

Можете да платите преку банкарски пренос во рок од 5 работни дена од моментот на издавање на фактурата. Не е можно плаќање на рати.

Во случај да бидете одбиени за виза, како и поради било кои други оправдани причини, ви враќаме 75% од уплатениот износ, а 25% задржуваме за административни трошоци.

Доколку не можете да присуствувате на некој час, за тоа морате да го известите предавачот. Во случај да отсуствувате повеќе од 3 дена без оправдани причини и без за тоа да го известите предавачот, тој и раководството на компанијата се должни да ги известат органите на Република Словенија.

Секој учесник ќе добие потврда за завршен курс.

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х