Evropska noč raziskovalcev 2019

Evropsko noč raziskovalcev pripravlja kar 55 projektov v EU in širše, med njimi tudi »Varni z znanostjo« konzorcija Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem in Gimnazije Franca Miklošiča.

V letih 2018 in 2019 se Evropska noč raziskovalcev odvija v 371 mestih v Evropi in širše, v letu 2018 pa jo je obiskalo več kot 1,5 milijona obiskovalcev.

Njen osrednji namen je popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Skozi vrsto aktivnosti ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja. Obenem seznanja z vrsto evropskih pa tudi nacionalnih programov financiranja in drugih aktivnosti, namenjenih začetku in razvoju kariere raziskovalcev, raziskovalnemu delu, opremi in atraktivnih delovnih pogojev.

Osrednji dogodek Evropske noči raziskovalcev, ki ga pripravlja konzorcij »Varni z znanostjo« Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem in Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, se bo 27. septembra 2019 odvijal v Ljutomeru, Mariboru, Brežicah, Kopru in Izoli.

Več o tem

Vir: um.si