Европскиот факултет за право ќе биде коорганизатор на конференцијата „17-те Денови на европското право“

Во четврток, на 14-ти ноември 2019 година, во 19:00 часот на универзитетот во Нова Горица (Випава, куќата на Лантиери, Главни трг, 8) ќе се одржи предавање на професор Хелми Јарвилуома (универзитет на Источна Финска) на темата: „Како да се изучуваат сензорните трансформации во Европа?“. Организатор на настанот е факултетот за хуманитарни науки при универзитетот од Нова Горица.

Официјален јазик на настанот е англискиот. Модератор ќе биде доцент доктор Жељко Осет. По завршувањето на предавањето ќе има разговор со предавачот.

Влезот на овој настан е слободен.

Извор: facebook.com