Европскиот факултет за право ќе биде коорганизатор на конференцијата „17-те Денови на европското право“

Во петок на, 15-ти ноември 2019 година, во Сивата предавална на факултетот за право при универзитетот во Љубљана ќе се одржи традиционална конференција „17-те Денови на европското право“. Коорганизатор на настанот ќе биде Европскиот факултет за право.

Темата на конференцијата ќе биде судската практика на Судот на Европската унија, актуелните теми за развојот на Европската унија, регионализацијата. На крајот на конференцијата ќе се одржи округла маса, посветена на горенаведените теми.  

Регистрацијата за конференцијата е отворена до 14-ти ноември 2019 година. Влезот е слободен.

Програма за конферецијата

Извор: epf.nova-uni.si