Fakulteta za turizem sodeluje na 46. tednu cvička

46. teden cvička bo ta konec tedna potekal v Šentjerneju, v torek, 22. 5. 2018, pa je v Kulturnem centru Primoža Trubarja potekala predstavitev zbornika oz. strokovne monografije z naslovom Cviček PTP med tradicijo in sodobnostjo, ki sta ga uredila doc. dr. Marjetka Rangus s Fakultete za turizem Univerze v Mariboru in Jože Simončič, direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto. Za novo oblikovno podobo zbornika je poskrbel šentjernejski akademski slikar Simon Kajtna.

Na predstavitvi je potekal tudi strokovni posvet z istim naslovom. Med drugimi sta s svojima predstavitvama nastopali Barbara Pavlakovič s Fakultete za turizem Univerze v Mariboru z naslovom Tržni položaj cvička in Maja Žibert, 21. vinska kraljica Slovenije, z naslovom Slovenija – vinska destinacija?

Sledila je okrogla miza na temo Cviček in poslovni svet, na kateri so podjetniki povedali, kakšno je mesto vina v vsakdanjem gospodarskem poslovanju. Sodelovali so: direktor Arexa Ivan Kralj, direktor metliške Kolpe Mirjam Kulovec, častni občan občine Šentjernej in konstruktor planiške velikanke Janez Gorišek, predsednica uprave Deželne banke Slovenije Sonja Anadolli in direktor Vinske družbe Slovenije Dušan Brejc. Okroglo mizo je vodil Slobodan Jovič.

Vir: ft.um.si