Факултетот за туризам при универзитетот од Марибор ќе земе учество на настанот „Европска ноќ на истражувачите 2019“

Факултетот за туризам при универзитетот од Марибор во петок на 27-ми септември 2019 година, ќе земе учество во настанот „Европска ноќ на истражувачите“. Во мариборскиот Европски парк факултетот за туризам организира презентација на темата „Изучување на културното наследство“ (координатор – доцент доктор Јасна Поточник Топлер). За студентите од факултетот за туризам и учениците од Гимназијата во Брежице ќе биде организиран превоз со автобус во Марибор.

Во текот на работата на штандот претставниците од факултетот ќе им раскажат на учесниците на „Ноќта на истражувачите“ за тоа, како се прави истражување на културното наследство и каква е спецификата. Исто така на штандот на факултетот за туризам ќе се одржат специјални курсеви за дегустација.

Извор: ft.um.si