FERI UM je sodeloval pri projektu izdelave aplikacije Guide2Music

Aplikacija je mobilni in interaktivni glasbeni vodič po slovenskih glasbenih znamenitostih s pomočjo obogatene resničnosti. Pri projektu so se povezali Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru, Slovenski glasbenoinformacijski center SIGIC in Helikopterdesign.

Skozi projekt so razvili mobilno aplikacijo namenjeno vsem, ki bi si radi želeli ogledati in podrobneje spoznati glasbene znamenitosti. Namen aplikacije je prikaz znamenitosti v neposredni bližini s pomočjo obogatene resničnosti (kombinacije žive video slike in grafičnih prikazov).

Na željo uporabnika nudi tudi vodenje in usmerjanje do znamenitosti s pomočjo GPS lokacije. Poleg prikaza in vodenja ga nato aplikacija seznani še z bistvenimi vsebinskimi informacijami o posamezni znamenitosti. Uporabnik tako na svojem zaslonu poleg video slike iz kamere dobi še dodatno grafično ali tudi video predstavitev znamenitosti ter smer in oddaljenost do mesta, kjer se nahaja. Ob kliku na znamenitost na zaslonu ga aplikacija nato tudi vodi do le-te s pomočjo navigacije. Ko prispe do znamenitosti, lahko ob kliku na njo prebere še dodatne informacije o njej.

Več o aplikaciji najdete tukaj.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vir: feri.um.si