FERI UM prejel energetsko nagrado Financ za leto 2018

V sklopu 20. Dnevov energetikov je časnik Finance tudi letos razpisal natečaj za energetske nagrade 2018. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru se je na natečaj prijavila s študentskim projektom – električnim dirkalnikom FERI formula, in po mnenju bralcev oz. po številu glasov zmagala.

Časnik Finance v sklopu konference Dnevi energetikov tradicionalno podeljuje energetske nagrade v različnih kategorijah, in sicer za energetsko učinkovito podjetje, energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt URE/OVE.

Izbor poteka v dveh fazah, v prvi komisija med prijavljenimi projekti izbere finaliste iz vsake kategorije. Ti se uvrstijo v drugi krog, kjer izbor poteka dvotirno: najboljšemu v vsaki kategoriji dodeli eno nagrado komisija, drugo pa bralci s spletnim glasovanjem.

Po številu glasov je v kategoriji promocijski projekt URE/OVE letos nagrado prejela Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, in sicer za študentski projekt FERI e-formula. Kot so zapisali na spletni strani, je projekt pripomogel h krepitvi zanimanja za tehnične študije.

Študenti so skozi delo pridobili tehnična, organizacijska in ekonomska znanja, prav tako pa projekt pomaga pri ozaveščanju, da bistvo elektromobilnosti niso subvencije in v tujini kupljeni električni avtomobili, ampak razvoj gospodarstva, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo električnih avtomobilov in infrastrukturne opreme, ki omogoča njihovo uporabo. Nagrado je prevzel izr. prof. dr. Jožef Ritonja, mentor projekta.

Daljšo predstavitev projekta najdete tukaj.