Информации за студенти

Брошури за студиски програми

Овде можете да ги преземете фајловите со описите на студиските програми во Словенија во различни области. ...

Како правилно да се распоредуваат финансиите: совети за студентите од компанијата Mastercard Europe

Важен фактор за изградба на кариера и достигнување на целта е правилното управување со личните финансии. Раководителот на ...

Како да се избегне стресот за време на сесијата: совети, кои што фунционираат

Тешко дека ќе се најде студент, кој што  ќе каже, дека ги сака испитните сесии. Па и зошто би ги сакал?… ...

Студентката од Македонија Теодора Лазаревска: Во Словенија имам одлични можности за изградба на европска кариера

19-годишната студентка на Универзитетот во Љубљана, Теодора Лазаревска – е навивач кој што сака да направи меѓународна ...

На помош на студентот: како да го оптимизирате процесот на подготовка за предавањата, користејќи ја фотографската меморија

Било која работа, дури и таа, која што на прв поглед изгледа тешка за исполнување, и најтешката, ќе си ја претставиме ...

Забелешка за студентите: полезни совети за тоа како правилно и евтино да се храните

Народната мудрост вели: „Појадокот изеди го сам, ручекот подели го со пријателите, а вечерата дај ја на непријателот“. Знаете ...

Од студентски статус до живот на возрасен човек: совети за студенти

Што може да биде причина за губење на статусот студент? Има неколку варијанти: студентски распуст, не положување на предмет, ...

Забелешка за студенти: ефикасни техники за подготовки за испит

Завршетокот на семестарот се приближува, испитната сесија ќе започне многу скоро. Треба да разбереш дека за подготовка за ...

Уписот на високообразовните установи во Словенија сеуште трае, пријавете се сега!

Завршивте средно училиште, се подготвувате за полагање на матурата и интензивно размислувате каде ќе го продолжите своето ...

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Пријавете се на курс:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х