Информации за студенти

Брошури за студиски програми

Овде можете да ги преземете фајловите со описите на студиските програми во Словенија во различни области. ...

Данило Пејовиќ, студент од Црна Гора: Словенија вложува многу повеќе во образованието

„Пред моето доаѓање во Словенија, не знаев буквално ништо за земјата. Не знаев како изгледа Љубљана, нејзиниот центар, ниту ...

Информација за кандидатите: за кои студиски програми во Република Словенија треба да се полагаат приемни испити

За запишување во поголемиот број на образовни установи во Република Словенија нема потреба да се полагаат приемни испити и ...

Доцентот на универзитетот од Нова Горица Артур Степанов: Нашите студенти се стремат да бидат напредни во науката и успешно да го применат стекнатото знаење

Артур Владимирович Степанов е професор-лингвист, доцент и постар научен соработник на универзитетот во Нова Горица. Ние ...

12. Меѓународен саем за образование „Моја кариера мој избор“, 19. и 20. Април 2019, Ниш, Србија

Меѓународниот саем за образование „Моја кариера мој избор“ ќе се одржи на 19 и 20 април 2019г. во Домот на војската ...

Зошто вреди да се изучува туристичкиот бизнис токму во Словенија?

Има еден израз кој што вели: „голема среќа е да имаш работа која што истовремено ти е и хоби“. Во тој ...

Зошто да научите словенечки јазик пред почетокот на студиите?

Словенечкиот јазик е во „сродство“ со другите балкански јазици Словенија полека, но сигурно станува главна студентска ...

„Ќе се откажам од пушењето независно од ситуацијата“ – Знаења, кои што ќе ви помогнат да се откажете од зависноста

Пушењето е штетна навика, од која што многу често тешко е да се откажеш. Но ја знаеме ли ние историјата на ...

До завршувањето на првиот уписен рок во универзитетот во Нова Горица остануваат само уште 2 недели!

30 март 2019 година во универзитетот во Нова Горица завршува првиот рок за прием на пријави. Така што Вам Ви остануваат ...

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Пријавете се на курс:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х