Информации за студенти

Брошури за студиски програми

Овде можете да ги преземете фајловите со описите на студиските програми во Словенија во различни области. ...

Странските студенти на словенечките факултети непречено ја следат наставата преку модерните дигитални платформи

Поради потребата од брзо прилагодување на новите случувања, словенечките факултети ја префрлија наставата на дигиталните ...

Изјава на ректорот на Нова Универзитетот, проф. д-р. Матеј Авбељ: Наставата тече непречено, а идните студенти ги покануваме на упис

Придобивките на модерната дигитализација во екот на ширењето на епидемијата од новиот вирус успешно ги користат и на „Nova ...

Ве каниме да ни се придружите во следната студиска година, која ќе се реализира во веќе поставените рамки – Боштјан Брумен, декан на Факултетот за туризам при Универзитетот во Марибор

За прилагодувањето на моменталните случувања, како тече работата на Факултетот за турзиам во Брежице и какви се очекувањата ...

Владата го одобри првиот пакет за макрофинансиска помош за жителите и економијата#protiKoronapaket#PKP1

На 24 март 2020 година за време на вечерната сесија, владата дискутираше за првиот поопсежен законодавен пакет за помош на ...

Студирајте во Словенија: првите рокови за пријавување се сѐ уште отворени

Да решите што ќе студирате не е едноставно бидејќи од тоа зависи вашата иднина. Словенечките универзитети и независните ...

Навремено изучување на словенечкиот јазик за што поуспешен почеток на студиите

Доколку имате намера да студирате во странска земја потребно е да го научите јазикот на којшто ќе ги слушате предавањата и ...

За актуелната состојба во словенечкото образование и работата на 2ТМ

Поради новонастанатата состојба со корона вирусот, словенечката Влада издаде уредба за привремена забрана на собирање на луѓе ...

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х