Financial Times uvrstil Ekonomsko fakulteto na zemljevid 95 najboljših evropskih poslovnih šol v letu 2018

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se kot edina poslovno ekonomska šola iz Slovenije prvič uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi. Financial Times je s tem Ekonomsko fakulteto in Slovenijo postavil na zemljevid najkakovostnejšega poslovnega izobraževanja.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se z uglednimi mednarodnimi akreditacijami (EQUIS, AACSB in AMBA) uvršča med 1 odstotek najboljših poslovno ekonomskih šol v svetu.

Tovrstnih inštitucij je na svetu več kot 15. 000. Kljub množici razvrščanj univerz in poslovnih šol je lestvica Financial Timesa še vedno najbolj prepoznavna v mednarodni poslovni javnosti, uvrstitev nanjo pa znak kakovosti fakultete in izvrstnih diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Posebej je izpostavljeno, da ima Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani med pedagoškim osebjem visok odstotek žensk in je med uvrščenimi šolami po tem kriteriju na spoštljivem drugem mestu.

Na najprestižnejši lestvici evropskih poslovnih šole so na prvih treh mestih London Business School, HEC Paris in INSEAD.

Slovenija je skupaj z Avstrijo, Dansko, Madžarsko, Švedsko in Rusijo med državami, ki imajo po eno poslovno ekonomsko šolo med najboljšimi 95 poslovnimi šolami v Evropi.

Viri: efnet.si, dnevnik.si, rankings.ft.com