Флејтистките од Образовниот центар во Велење остварија фантастична победа на меѓународниот конкурс во Белград

Во понеделникот, на 02-ри март 2020 година, студентките од Образовниот центар во Велење Лара Плут, Ника Одер, Ања Ребершак и Лара Облак земаа учество на меѓународниот конкурс Даворин Енко во Белград.

Во својата категорија помеѓу четиринаесет камерни колективи тие настапија како „Квартет на флејти Con brio“ под раководство на професорот Нева Берка. Претставничките од Образовниот центар во Велење демонстрираа одлични способности, освоија 100 бодови и со самото тоа го заземаа првото место.

Извор: facebook.com