GEA College ве поканува да земете учество на бесплатната Зимска школа за претприемништво

GEA College организира бесплатна петдневна Зимска школа за претприемништво (програма STARTup’S’cool). Предавањата ќе се одржуваат во периодот од 17-ти до 21-ви февруари 2020 година, секојдневно од 09:00 до 16:00 часот. Место на одржување – Inkubator GEA College, Љубљана, Дунавска цеста, 156.

Пријавите за учество треба да се достават не подоцна од 16-ти февруари 2020 година.

Содржината на предавањата предвидува проверен и управуван процес од идеја до реализација во пракса; комуникација со водечките словенечки претприемници; награди за најдобрите тимови на претприемачи.

Целна група на Школата се учениците од средните стручни образовни установи, студентите, претприниците-ентузијасти. Програмата на Школата се состои од интерактивни предавања и практикуми.

Во текот на предавањето студентите ќе се научат:

  1. Да ја формулираат идејата од првична замисла до конечен производ (комплетен процес);
  2. Деталите на размислувањето во тим;
  3. Користење на клучни методи за планирање на отварање на компанија (внимателно и флексибилно претприемништво + користење на моделите Canvas);
  4. Развој на услуги/производ и проверка на нивната применливост на пазарот;
  5. Основи на маркетингот и продажбата (планировање на маркетиншката кампања);
  6. Тестирање на бизнис-идеи во реалност, помеѓу вистински клиенти;
  7. Подготовка на ефективни и содржински презентации на компанијата.
Подетално за Зимската Школа Пријава за учество на Зимската Школа

Извор: facebook.com