Полугодишен курс по словенечки јазик

Полугодишен
курс по словенечки
јазик

Полугодишен курс
по словенечки јазик

6 месечен курс по словенечки јазик

Полугодишниот курс е подготвен за оние кои сакаат течно да зборуваат словенечки јазик. Времетраењето на курсот од 6 месеци овозможува не само совладување на основната теорија и практика, туку и почеток на зборување на словенечки јазик. Студентите имаат доволно време целосно да се вклучат во културното и јазичното опкружување.

За кого

Полугодишни курсеви по словенечки јазик се погодни за сите што планираат:

  • да се запишаат на универзитетите во Словенија и да студираат на словенечки јазик;
  • да се подготваат за испитот на ниво Б1 на словенечки јазик;
  • најдат работа во словенечка компанија;
    ;
  • независно да водаат бизнис во Словенија;
  • да научат словенечки јазик или да го подобрат досегашното ниво на познавање на јазикот за успешна и брза адаптација во Словенија.

Учесниците на курсот ќе бидат поделени во групи по нивоа, така што курсот е погоден за почетници кои го изучуваат јазикот „од нула“, како и за оние кои претходно го учеле словенечкиот јазик. Сите наши предавачи се професори и словенечкиот им е мајчин јазик.

Курсот е акредитиран од Министерството за образование, спорт и наука на Република Словенија.

Описание курса:

Каде:

Во Љубљана

Кога:

15.04.2021 — 15.10.2021

Цена:

1200 €

Програма на курсот:

Полугодишниот курс по словенечки јазик вклучува 250 наставни часови и се заснова на четири главни аспекти: вежби за слушање, читање, пишување и зборување. Курсот ги вклучува сите основни граматики на словенечкиот јазик, работа на проширување на вокабуларот, разни методи на активен развој на усниот говор и разбирање на слушање, правопис, акцент, симулација и повторување на комуникациските ситуации во словенечкото општество.

Часовите ќе се одржуваат од понеделник до петок по 3-4 часа, 2-3 пати неделно.

Како резултат на курсот:

6 месеци вежбање на целниот јазик обезбедува оптимални услови за брзо надминување на јазичната бариера и максимален напредок во учењето на јазикот. По завршувањето на програмата, резултатот ќе биде не само можноста да се зборува на словенечки јазик, туку и самодовербата во комуникацијата во секоја ситуација, без разлика дали е учење, работа или партнерство.

Како да се запишете на курсот?

Пополнете го образецот подолу или контактирајте со 2ТМ менаџер. Ние ќе ве контактираме веднаш по приемот на апликацијата.

Аплицирајте за 6 месечен курс

по словенечки јазик!

Аплицирајте за 6 месечен курс по словенечки јазик!Политика за заштита на личните податоци


Прашање - одговор

За време на курсевите, на нашите студенти им нудиме приватни домови. Понуда на барање.
Ако сакате да најдете сместување за себе, можете да користите страница за недвижнини или агенција за недвижнини. За повеќе информации, нашите клиенти можат да контактираат со личен менаџер.

Врз основа на едногодишни и шестмесечни курсеви за словенечки јазик, се издава долгорочна виза „Д“ за време на целото времетраење на курсот.
Документите треба да се поднесат околу 60 дена пред планирањето патување.

Можете да платите преку банкарски пренос во рок од 5 работни дена од моментот на издавање на фактурата. Не е можно плаќање на рати.

Во случај да бидете одбиени за виза, како и поради било кои други оправдани причини, ви враќаме 75% од уплатениот износ, а 25% задржуваме за административни трошоци.

Доколку не можете да присуствувате на некој час, за тоа морате да го известите предавачот. Во случај да отсуствувате повеќе од 3 дена без оправдани причини и без за тоа да го известите предавачот, тој и раководството на компанијата се должни да ги известат органите на Република Словенија.

Секој учесник ќе добие потврда за завршен курс.

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х