Hekaton NASA Space Apps Challenge 2017

Vabljeni k prijavi na hekaton, ki se bo odvijal od petka 28.4. do nedelje 30.4.2017 v prostorih Univerzitetnega inkubatorja Primorske, Čevljarska 27, Koper.

Hekaton NASA

Kaj je hekaton NasaSpace Apps Challenge?

Je dvodnevni tehnološki dogodek pod okriljem vesoljske agencije Nasa, kjer posamezniki ali ekipe istočasno po več kot 160 lokacijah po svetu tekmujejo med petimi področji izzivov, ki jih je agencija objavila.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko dijaki, študentje, raziskovalci, pedagoški delavci, podjetniki in drugi kreativni posamezniki, ki jih zanima področje vesolja iz Slovenije in tujine. Prijavitelji morajo biti starejši od 13 let, za mlajše je prijava mogoča ob spremstvu ene odrasle osebe.

Kako se prijavim?

Prijave zbiramo do petka, 28.4.2017 in sicer preko obrazca, ki je dostopen tukaj. Na mail boste prejeli potrditev prijave. Za dodatne informacije nam pišite na: info@uip.si.

Kateri so letošnji izzivi?

Hekaton NI namenjen zgolj tehnološkim rešitvam, ampak tudi drugim oblikam inovativnega razmišljanja in iskanja rešitev, povezanih z vprašanji vesolja (primer: story telling).

Izzivi so:

  1. Zemlja in mi
  2. Planetarne modrine
  3. Pozor? Nevarnost pred nami!
  4. Naša ekološka soseščina
  5. Izmisli in razvij

Podrobneje so izzivi predstavljeni tukaj.

Kako poteka hekaton?

Posamezniki ali ekipe izberejo izziv in na njem dva dni intenzivno delajo. UIP zagotovi ustrezno strokovno podkovane mentorje, ki pomagajo pri konkretnih vprašanjih. Cel čas hekatona potekajo tudi on-line aktivnosti, ki so v pomoč ekipam. V času hekatona je poskrbljeno za prehrano in pijačo, možno je tudi prespati prostorih (lastna spalka in podloga). V prostorih je tudi kopalnica in wc.

Podrobnejši program je dostopen tukaj.

Kakšne so nagrade za zmagovalce?

Glavna lokalna nagrada, ki jo bo za UIP podelil sponzor dogodka Dinit d.o.o., bo zmagovalce popeljala na 3-dnevni izlet in ogled Evropske vesoljske agencije v Darmstadtu v Nemčiji.

Poleg tega bosta 2 najboljši rešitvi zastavljenih izzivov napredovali na mednarodno tekmovanje in ocenjevanje. Nagradni sklad omogoča možnosti pridobitve do 1.500.000 eur tveganega kapitala ter predstavitev projekta na Stanford University v ZDA. Generalna nagrada bo najboljšim omogočila tudi prisotnost na NASA lansiranju vesoljskega plovila v ZDA.

Vir: soup.si