Humanitarna prireditev FGPA – poročilo

Študentje pod okriljem Študentskega sveta FGPA UM ter Društva študentov FGPA UM vsako leto poskušajo izvesti čim več najrazličnejših projektov, za katere si prizadevajo, da postanejo stalnica obštudijskega življenja študenta. S humanitarnim projektom so to tudi dosegli, saj je postal v ponos vsem študentov še posebej zaposlenim na fakulteti. To leto so študentje izvedli že sedmo humanitarno prireditev zapored.

Letošnja sredstva so zbirali za Pediatrično kliniko in sicer za nakup premične naprave za dihanje, ki malim bolnikom omogoča zdravljenje in pomoč pri dihanju v postelji, kar pomeni, da bolnika ni potrebno premeščati k napravi.

V sklopu celotnega humanitarnega projekta so študentje fakultete organizirali Zdrav zajtrk, kjer so študentom na Tehniških fakultetah podeljevali smutije in zdrave kave ter prodajali stekleničke, v popoldanskem času pa so s pomočjo študentk medicine, ki izvajajo projekt Dotik življenja in primarija dr. Martina Bigca izvedli predavanja in delavnico na temi rak na dojki in zdrav način življenja.

Obiskali so Pediatrično kliniko v Mariboru in preživeli dopoldan z otroki, zvečer pa so si ogledali film, v sklopu tki. »movie night-a«, Hvala, ker kadite (Thank you for Smoking). Sredstva so zbirali tudi s prodajo steklenic in vstopnic za zaključno prireditev.

Humanitarna prireditev FGPA

Zaključna prireditev se je izvedla v četrtek, 17. novembra 2016 na Štuku, v Mariboru, s pričetkom ob 20.00 uri. Dogodek je bil ponovno dobro obiskan, saj si je glasbeni nastop Vlada Kreslina ogledalo več kot 200 ljudi.

Na dogodku so študentje prikazali utrinke preteklih humanitarnih prireditev in utrinke s letošnjih izvedenih projektov.

Celotni znesek vseh zbranih sredstev je presegel pričakovanja organizatorjev, saj so zbrali okrog 3.000,00 EUR, ki bodo v celoti namenjena Pediatrični kliniki Maribor.

Humanitarna prireditev FGPA

Vir: fg.um.si