Informativni dan na EF UL

V soboto, 15. februarja 2020, je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani vnovič odprla svoja vrata dijakom in dijakinjam na tradicionalnem »Informativnem dnevu«. Predstavitev programov je potekala v Veliki dvorani, kjer so bodoči študentje pridobili informacije, povezane s študijem na fakulteti, ter se obenem seznanili s širokim in kvalitetnim naborom obštudijskih dejavnosti, ki tu potekajo. Da bi kar najbolje začutili utrip fakultete, so v okviru informativnega dne imeli priložnost prisluhniti mnogim akterjem znotraj fakultete, tako profesorjem kot tudi študentom in strokovnim sodelavcem, ter s tem pridobili vse potrebne informacije, ki jih ob tako pomembni življenjski odločitvi zagotovo potrebujejo.

Red. prof. dr. Tjaša Redek je uvodno predavanje obogatila z aktualno tematiko Valentinovega, in skozi interaktiven pristop predstavila, kako se vplivi slednjega kažejo na celotnem gospodarskem razvoju. Tako je preko statističnih podatkov prikazala, da če je Slovenija v letu 2019 proizvedla 56,6 milijarde dolarjev BDP, Američani za Valentinovo porabijo 48 % tega, kar Slovenija proizvede v enem letu. Skupna potrošnja v ZDA za Valentinovo namreč znaša kar 27,4 milijarde dolarjev.

V nadaljevanju se je prodekan red. prof. dr. Marko Pahor dotaknil tega, kaj pomeni biti ekonomist, in poudaril, da je znanje, ki ga študentje pridobijo na fakulteti, zelo kvalitetno in uporabno na širokem spektru različnih področij gospodarstva. Namreč, fakulteta si lasti tri pomembne akreditacije (AMBA, AACSB in EQUIS), kar jo uvršča med najboljše poslovno-ekonomske fakultete v regiji in nenazadnje med najelitnejše tudi širom po svetu. Med drugim je izpostavil tudi to, da fakulteta stremi k družbeni odgovornosti ter najsodobnejšim trendom in učnim metodam na področju izobraževanja.

Namreč, EF UL si lasti tri pomembne akreditacije (AMBA, AACSB in EQUIS), kar jo uvršča med najboljše poslovno-ekonomske fakultete v regiji in nenazadnje med najelitnejše tudi širom po svetu. Med drugim je izpostavil tudi to, da fakulteta stremi k družbeni odgovornosti ter najsodobnejšim trendom in učnim metodam na področju izobraževanja.

Bodoči študentje so imeli priložnost prisluhniti Aleksandru Milićeviću, predsedniku Študentskega sveta EF, ki je poudaril pomen mednarodnega sodelovanja ter spregovoril o različnih dejavnostih in dogodkih, ki jih skozi študijsko leto organizirajo mnoga delujoča društva. Sledil je pogovor z dvema študentoma in predstavitev Mateje Škulj, univ. dipl. ekon., strokovne sodelavke na fakulteti, ki je ob zaključku informativnega dne predstavila bolj tehnične plati vpisa na fakulteto ter novosti, s katerimi se bodo bodoči študentje v začetku študija srečali.

Vir: efnet.si