Informativni dan: »The Dawn of Horizon Europe: Europe’s New Research & Innovation Programme«

Slovensko in gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) iz Bruslja vsako leto organizira tradicionalne ti. Info dneve na temo evropskih raziskav in inovacij. Letošnji informativni dan, ki bo v Ljubljani 25. oktobra 2019, nosi naslov: »The Dawn of Horizon Europe: Europe’s New Research & Innovation Programme«. Organizirajo ga v partnerstvu z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Konferenca je brezplačna, potekala bo v angleškem jeziku.

Cilj konference je seznaniti raziskovalce, podjetnike, inovatorje in vse druge zainteresirane s prihodnjim programom Obzorje Evropa (Horizon Europe) in se poglobiti v njegove ključne značilnosti in posebnosti. Govorniki iz Evropske komisije in Vlade R Slovenije so vabljeni, da predstavijo programe Marie Sklodowska Curie, Evropski raziskovalni svet (ERC), Evropski svet za inovacije (EIC), prihodnje misije in raziskovalna partnerstva, vključno s posebnostmi ter drugimi vidiki Obzorja Evropa – od globalnih izzivov do raziskovalno-inovativnih prioritet.

V okviru konference bomo organizirali tudi okroglo mizo s predstavniki SRIP-ov, ki bodo razpravljali o pomenu vključevanja slovenskih raziskovalcev, inovatorjev in gospodarstva v mednarodna razvojna partnerstva.

Izvori: uni-lj.si, sbra.be