Informativni dan za podiplomski študij na EF UL

V torek, 18. junija 2019, se je v Veliki dvorani EF UL odvil Informativni dan za podiplomski študij. Udeležencem so bile na voljo informacije o 15 magistrskih in 2 podiplomskih programih, ki jih ponuja Ekonomska fakulteta.

Predsednik študentskega sveta Aleksander Milićević je poudaril, da študentje EF UL imajo priložnost za mednarodno izmenjavo v 200 partnerskih univerzah po celem svetu.

Dekanja prof. dr. Metka Tekavčič je v nagovoru udeležencem informativnega dne izpostavila dejstvo, da je Ekonomska fakulteta osrednja slovenska visokošolska izobraževalna in raziskovalna institucija za področje ekonomskih in poslovnih ved.

Na okrogli mizi so svoje uspešne zgodbe predstavili alumni – Dean Habuš, soustanovitelj podjetij Optibar, Foora in Histogenie, doktorantka Perla Prodan Krstič ter drugi.

Anketa med udeleženci informativnega dneva je pokazala, da je daleč največ zanimanja za podiplomski študij managementa. Študij računovodstva in revizije, ki je bil v preteklosti tudi zelo priljubljen, je letos pristal šele na petem mestu. Na vprašanja kandidatov je odgovoril njen koordinator, redni profesor dr. Simon Čadež.

Vir: efnet.si