Innovative All-nighter: prostor ustvarjalnosti in novih idej

V letošnjem maju se je Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani za eno noč ponovno prelevila v prostor za kreiranje novih idej ter študentom tako omogočila, da so s svojo kreativnostjo presegali ustaljene meje. Že tretji tematski dogodek Innovative All-nighter je pritegnil kar 250 študentov. Ti so tekmovali v 65 skupinah in iskali rešitve za 7 izbranih podjetij, ki sodijo med najboljše delodajalce v Sloveniji, in sicer BTC, Gorenje, Pivovarna Laško Union, Medex, Mercator, Telemach in Petrol.

Dogodek je potekal v organizaciji društva Top EF, pod vodstvom Maše Madon in Aine Reljič. Udeleženci so morali v 24 urah za izbrano podjetje rešiti zadani izziv in podjetju predstaviti inovativno, kreativno in finančno izvedljivo idejo, ki jo bodo v podjetju v prihodnosti lahko tudi implementirali. Študentje so tako ustvarjali in iskali rešitve ter po neprespani noči predstavnikom podjetij predstavili vizijo rešitve problema, ki so jo poskušali izpopolniti do potankosti.

Po besedah dekana Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani prof. dr. Metke Tekavčič, takšni dogodki kažejo, da podjetja vidijo fakulteto kakor svojega odgovornega in resnega partnerja, njenih študentov pa kot avtorjev idej, obetavnih za celotno državo.

Vir: efnet.si