Интензивен курс по словенечи јазик за бруцоши – 2021 година

Интензивен курс
по словенечки јазик

За бруцоши, кои се припремаат за упис во словенечките високообразовни установи во 2021 година, е отворен прелиминарен избор на интензивни курсеви по словенечи јазик во Љубљана.

Искуснен учител – на кој што словенечкиот му е мајчин јазик, на почетно ниво ќе Ви помогне да научите да читате, пишувате, правилно да говорите и добро да разбирате словенечки јазик, како и да научите повеќе за културата и традицијата на словенците. Тоа значајно ќе ви го олесни процесот на образованието во високообразоните установи и вишите школи во Словенија, а исто така и целиот престој во земјата. Процесот на интензивениот јазичен курс непосредно пред почетокот на образованието ќе Ви помогне да не го заборавите стекнатото знаење, а исто така и да почнете да го користите во пракса!

За кого

Курсот е прикладен за бруцошите на високообразовните установи и вишите школи, а исто така и за тие кои сакаат да го научат словенечкиот јазик од нула. Курсевите се акредитирани од страна на Министерството за образование, наука и спорт на Република Словенија и прилагодени на говорители на словенските јазици.

Каде

1. Група – Љубљана.
2. Група – Марибор.

Кога

Интензивен курс 02.08.2021-28.09.2021

Колку чини тоа:

Интензивен курс    600 €

Што ќе правиме

Часовите ќе се одржуваат 5 пати седмично, наутро и ќе траат по 4 школски часа дневно. Програмата се изведува по договори помеѓу учениците и учителите, во втората половина од денот. Прогрмата за работа е збогатена со теми од животот на студентите во Словенија.

Како резултат на обуката ќе:

  • Научите словенечи јазик на ниво А1 – А2
  • Научите правилен изговор
  • Вклучите во културно – јазичната средина во земјата
  • Почнете процес на адаптација во Словенија веќе во почетокот на школската година.

Како да се запишам на курсот?

На курсот се запишувате така што го пополнувате формуларот подолу или обратете се до Вашиот менаџер. Ние ќе Ве контактираме откако ќе ја добиеме пријавата.

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

Не ви одговара интензивен курс?

Имаме и други опции! Изберете го соодветниот курс за вас.

Сите курсеви


Прашање - одговор

За време на интензивните курсеви нудиме студентски дом во Љубљана и Марибор.
Ако сакате да најдете сместување за себе, можете да користите страница за недвижнини или агенција за недвижнини. За повеќе информации, нашите клиенти можат да контактираат со личен менаџер.

Можете да платите преку банкарски пренос во рок од 5 работни дена од моментот на издавање на фактурата. Не е можно плаќање на рати.

Доколку не можете да присуствувате на некој час, за тоа морате да го известите предавачот. Во случај да отсуствувате повеќе од 3 дена без оправдани причини и без за тоа да го известите предавачот, тој и раководството на компанијата се должни да ги известат органите на Република Словенија.

Секој учесник ќе добие потврда за завршен курс.

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х