Интензивен курс по словенечи јазик за бруцоши – 2020 година

Ќе научиме да разбираме и зборуваме на словенечки јазик за 100/150 часа!

За бруцоши, кои се припремаат за упис во словенечките високообразовни установи во 2020 година, е отворен прелиминарен избор на интензивни курсеви по словенечи јазик во Љубљана.

Искуснен учител – на кој што словенечкиот му е мајчин јазик, на почетно ниво ќе Ви помогне да научите да читате, пишувате, правилно да говорите и добро да разбирате словенечки јазик, како и да научите повеќе за културата и традицијата на словенците. Тоа значајно ќе ви го олесни процесот на образованието во високообразоните установи и вишите школи во Словенија, а исто така и целиот престој во земјата. Процесот на интензивениот јазичен курс непосредно пред почетокот на образованието ќе Ви помогне да не го заборавите стекнатото знаење, а исто така и да почнете да го користите во пракса!

Photo by pexels.com CC0 License

 

За кого

Курсот е прикладен за бруцошите на високообразовните установи и вишите школи, а исто така и за тие кои сакаат да го научат словенечкиот јазик од нула. Курсевите се акредитирани од страна на Министерството за образование, наука и спорт на Република Словенија и прилагодени на говорители на словенските јазици.

 

Каде

1. Група – Љубљана.
2. Група – Марибор.

 

Кога

Август – октомври 2020 година.
Jули – октомври 2020 година.

 

Што ќе правиме

Часовите ќе се одржуваат 5 пати седмично, наутро и ќе траат по 4 школски часа дневно. Програмата се изведува по договори помеѓу учениците и учителите, во втората половина од денот. Прогрмата за работа е збогатена со теми од животот на студентите во Словенија.

 

Колку чини тоа

600/900 евра, со вклучен ддв.
Учебниот материјал е вклучен во цената.

 

Како резултат на обуката ќе:

  • Научите словенечи јазик на ниво А1 – А2
  • Научите правилен изговор
  • Вклучите во културно – јазичната средина во земјата
  • Почнете процес на адаптација во Словенија веќе во почетокот на школската година.
 

Како да се запишам на курсот?

На курсот се запишувате така што го пополнувате формуларот подолу или обратете се до Вашиот менаџер. Ние ќе Ве контактираме откако ќе ја добиеме пријавата.

Пријавете се на курс:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Пријавете се на курс:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х