Internacionalizacija slovenskega visokega šolstva

23. 6. 2016 smo se predstаvniki 2TM d.o.o. v Veliki dvorani Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport udeležili predstavitve predloga Strategije in Akcijskega načrta internacionalizacije slovenskega visokega šolstva 2016-2020.

V prvem delu srečanja so zbranim predloga Strategije internacionalizacije slovenskega visokega šolstva 2016-2020 predstavili dr. Erika Rustja, vodja Sektorja za visoko šolstvo, mag. Peter Volasko, Sektor za znanost  in dr. Alenka Flander, CMEPIUS. Govorci so poudarili pomembnost mednarodnega sodelovanja ter začrtali naloge, cilje ter izzive, ki čakajo slovenske izobraževalne ustanove in samo Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport.   Po odmoru je udeležence nagovoril indijski veleposlanik v Sloveniji Nj. eksc. g. Sarvajit Chakravarti. V sklopu, namenjenem vzpostavitvi sodelovanja s prednostnimi regijami,  je na primeru sodelovanja z Indijo izzive in prednosti slovenskih visokošolskih ustanov  predstavila Mateja Geder, strokovnjakinja s področja visokega šolstva v Indiji.

Veseli nas, da smo se na predstavitvi srečali in pogovorili z našimi partnerji, predstavniki slovenskih visokošolskih ustanov.

© 2TM d.o.o.