Изјава на професор д-р Павел Кристиан, заменик декан на Медицинскиот факултет при Универзитетот во Кошице, Словачка – партнерска институција на 2ТМ

2ТМ го контактираше партнерскиот Факултет за медицина при Универзитетот во Кошице, Словачка да ни кажат како се прилагодиле на новата ситуација кај нив и кои се нивните очекување за новата студиска година со почеток на октомври 2020.