Izjemna priložnost za zaposlitev strokovnjakov na področju superračunalniškega omrežja

Univerza v Mariboru izvaja projekt Nadgradnja nacionalnih raziskovalnih infrastruktur – HPC RIVR, kjer gre za nadgradnjo obstoječe visokozmogljive računalniške infrastrukture ter vzpostavitev superračunalniškega centra v okviru projekta HPC RIVR v Vzhodni Sloveniji.

Osnovni cilj projekta je v letu 2020 postaviti superračunalnik, ki bo imel predvidoma več kot 50 tisoč procesorskih jeder za računanje in preko 20 petabajtov (PB = 10¹⁵ bajtov) diskovnih kapacitet za shranjevanje podatkov, kar je več kot vsa kapaciteta, ki je trenutno na voljo v Sloveniji.

Za postavitev in upravljanje takšnega superračunalnika v svojo ekipo vabijo dva nova sodelavca. Na voljo sta dve delovni mesti za obdobje do 15. 9. 2020 (s poskusno dobo treh mesecev), kandidati/-ke pa morajo imeti zaključeno visokošolsko izobraževanje druge stopnje ali podobno izobraževanje s področja računalništva, informatike ali elektronike. Nastop dela je možen takoj. Svojo vlogo z dokazili ter življenjepisom do 19. 1. 2019 morate posredovati po pošti na naslov: »Rektorat Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor«.

Podrobnosti o razpisanih delovnih mestih so na voljo tukaj.

Več informacij o izjemni priložnosti dela z najnovejšimi tehnologijami v okviru projekta HPC RIVR dobite na naslovu izidor.golob@um.si.

Vir: um.si