Изложба на ликовни дела „Рака полна убавини“

На Универзитетот во Нова Горица, во дворецот Лантерна гостува изложба на ликовни дела, кои настанаа во август летото во рамки на 24-та меѓународна ликовна колонија „Уметниците за Каритас“ на Синиот врв над Ајдовшчина, со наслов „Рака полна убавини“ (Иван Цанкар).

Профитот од 124-те изложени ликовни дела ќе биде наменет за помош на малдите.

Изложбата ќе биде отворена од 19-ти до 30-ти ноември 2018 година во лобито на дворецот Лантерна (Главни трг 8, Випава), од понеделник до петок измеѓу 9ч. и 17ч.

Извор: ung.si