Kako spremeniti potovalne na(raz)vade v Mariboru

Na Oddelku za prometno inženirstvo Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru si prizadevajo aktivno prispevati k naporom Mestne občine Maribor pri doseganju trajnostne mobilnosti. Omenjena tematika je vsako leto naslovljena pod okriljem Evropskega tedna mobilnosti, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov.

Cilj kampanje Evropskega tedna mobilnosti je spodbuditi prebivalce, da začnejo razmišljati o novih možnostih potovanj, ki predstavljajo alternativo vožnjam z osebnim vozilom. Ugotavljamo, da se največ potovanj v Mariboru opravi z osebnim avtomobilom, zato je promet eden glavnih virov onesnaževanja zraka in gneče v mestu. Sprememba navad, povezanih z mobilnostjo, je zato izrednega pomena za vse prebivalce mesta in še posebej za prihodnje generacije.

S ciljem ozavestiti mlade o posledicah njihovih odločitev in o alternativnih možnostih, ki jih mesto ponuja so pripravili predavanja za dijake z naslovom: »Kako spremeniti potovalne na(raz)vade v Mariboru«, ki bo 19. septembra 2019 med 10h in 13.30h na UM FGPA (Smetanova 17, 2000 Maribor). Vstop prost. Registracija udeležencev bo potekala na dan dogodka, od 9.30 do 10.00.

Viri: um.si, um.si