Ќе се одржи „Недела на универзитетот во Нова Горица“: програма на настанот

Од 14-ти до 18-ти октомври 2019 година ќе се одржи  „Недела на универзитетот во Нова Горица“. Во текот на акцијата ќе се одржат настани, кои што ќе им помогнат на студентите да се стекнат со корисни информации од областа на природните науки, техничките и биотехничките науки, хуманитарните науки, уметност и наука за бизнисот.

Студентите ќе се запознаат со тековните проекти, кои што се реализираат во универзитетот во Нова Горица. Помеѓу настаните ќе има: „Вечер на астрономијата“, изложби, проекција на филмови, дегустација на вино, неформални обуки, округли маси, презентации, семинари, екскурзии.    

Програма на настанот

Извори: ung.si, ung.si