Mag. Peter Mihelčič, direktor na VSŠ Bled: Naši študenti so se vrnili v predavalnice

V izjavi za 2TM je direktor Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled, mag. Peter Mihelčič razložil kako so na njihovi šoli učni proces in prakso prilagodili novim razmeram.

Photo: Mag. Peter Mihelčič, direktor VSŠ Bled/VSŠ Bled

»Na Višji strokovni šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled smo se hitro odzvali na aktualno situacijo in smo čez noč prilagodili izobraževanje na daljavo. Še zlasti nam je bil/bo izziv, kako virtualno izvajat strokovne vaje iz strokovnih predmetov kot npr. izvedba gostinskega dogodka. Kljub trenutnim razmeram, so se naši študenti vrnili v predavalnice, kjer jim naši predavatelji še v »v živo« podajajo znanja v obliki vaj. Na šoli smo poskrbeli za varnost tako študentov, kot tudi vseh sodelavcev. Delo poteka v malih skupinah.

Optimistično gledamo v prihodnje. Šolski Hotel Astoria kmalu odpira svoja vrata, kjer bodo goste pričakali tudi študentje obeh študijskih programov (gostinstvo in turizem ter velenes) v okviru poletnega praktičnega izobraževanje. Na Bledu beležimo porast število gostov,« zaključuje direktor mag. Peter Mihelčič.