Magistrski program Turizem EF UL eden izmed najboljših na svetu

Magistrski program Turizem, ki ga izvajajo na EF UL, se je uvrstil med najboljše programe na svetu. Program, ki ga vodi prof. dr. Tanja Mihalič v sodelovanju s prof. dr. Ljubico Kneževič Cvelbar in doc. dr. Kirom Kuščerjem, se na lestvici ARWU (Šanghaj) uvršča med top 100 programov, na Eduniversal lestvici pa na 10. mesto v svetovnem merilu.

Program študentom ponuja poglobljeno razumevanje turističnega poslovanja, managementa, trženja, turističnega razvoja in njegovih vplivov. Znanje pridobijo z uspešnimi predavatelji, ki jim predstavijo teorijo, nato pa ga poglobijo s primeri iz prakse. Poseben poudarek je namenjen znanju in veščinam o poslovanju na osnovi vrednot ter zahtev trajnostnega in odgovornega razvoja. Obenem lahko študentje izkoristijo mednarodno priložnost in del vsebin pridobijo s študijem v tujini.

Poleg splošnega programa Turizem EF UL izvaja tudi program EMTM – The Erasmus Mundus European Master in Tourism Management, ki poteka na treh fakultetah v treh različnih državah.

Vir: efnet.si