Majdi Šlajmer Japelj in Majdi Schmidt Krajnc državna nagrada na področju šolstva

Skladno z obleženjem svetovnega dneva učiteljev so bila podeljena najvišja priznanja Republike Slovenije na področju šolstva.

Sporočamo, da sta med nagrajenci kar dve predstavnici Univerze v Mariboru, in sicer predavateljica Majda Šlajmer Japelj iz Fakultete za zdravstvene vede in dr. Majda Schmidt Krajnc iz Pedagoške fakultete ter Filozofske fakultete.

Predav. Majda Šlajmer Japelj, častna doktorica Univerze v Mariboru je prejela Nagrado za življenjsko delo na področju visokega šolstva. Nagrajenka je priznana strokovnjakinja zdravstvene nege nacionalnega in mednarodnega slovesa, ki je bistveno vplivala na razvoj izobraževanja medicinskih sester, raziskovanja v zdravstveni negi in prepoznavnost slovenske zdravstvene nege doma in v tujini.

Dr. Majda Schmidt Krajnc je prejela Nagrado za izjemne dosežke na področju visokega šolstva. Nagrajenka je redna profesorica specialne pedagogike na Oddelku za temeljne pedagoške predmete Pedagoške fakultete in Oddelku za pedagogiko Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Njena bogata strokovna in znanstvena kariera temelji na izkušnjah, ki jih je na začetku svoje zaposlitvene poti pridobila ob reševanju strokovnih vprašanj v neposredni pedagoški praksi. Tudi pozneje je znanstveno delo dr. Majde Schmidt Krajnc vselej naslavljalo konkretne težave, s katerimi se spoprijemajo strokovni delavci v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Vir:um.si