Maturantska četvorka napolnila ulice slovenskih mest

Ulice in trge več slovenskih mest je v četrtek, 17. maja 2018, napolnila poulična četvorka, ki so jo odplesali dijaki zaključnih letnikov srednjih šol.

Maturantsko parado v Ljubljani sta organizirali plesna šola Urška Pro in Plesna zveza Slovenije (PZS). Pod okriljem PZS so maturanti med drugim zaplesali v Mariboru, Kočevju, Novem mestu, Novi Gorici, Postojni, Kopru, Trbovljah, Murski Soboti in na Ptuju.

V Mariboru je plesalce in plesalke nagovoril predsednik republike Borut Pahor, ki je mladim zaželel srečo pri uresničevanju njihovih želja. Pod belimi dežniki so se maturanti zavrteli tudi v prestolnici.

V Mariboru je na maturantski četvorki sodelovalo 1.650 ljudi. Maturanti so zaplesali na Glavnem trgu. Tokrat je četvorko priredila Plesna šola Salsero. Številni so priložnost izkoristili tudi za selfi s predsednikom republike.

Maturantke in maturanti v oranžnih oziroma črnih majicah so napolnili tudi Slovensko cesto v prestolnici, kjer jih je pozdravil ljubljanski župan Zoran Janković, 18. maturantska parada pa je za nekaj trenutkov ustavila tudi številne mimoidoče.

Prva tovrstna maturantska parada s poulično četvorko se je odvila leta 2001. Njen pokrovitelj je bil predsednik države Borut Pahor, takrat še kot predsednik državnega zbora.

Vir: siol.net