Магистерски студии по бизнис администрација (МБА) во Словачка

„Секој оној кој тргува на берзата, а не е инсајдер, исто е како да купува мачка во вреќа“ – Даниел Дру

Photo: License CC0 Creative Commons

Дали сте знаеле дека само 1% од програмите на сите економски факултети во светот, вклучувајќи ги и оние на најпрестижните универзитети како Харвард, Принстон и Јејл, имаат тројна акредитација или попозната како „тројна круна“: EQUIS, AACSB и AMBA? Една од овие програми може да се студира и во Словачка, каде целосната школарина (за 2 годишни студии) чини пет пати помалку од еден семестар на гореспоменатите факултети. Инвестицијата за целата програма изнесува точно 5.000 евра.

Програмата се базира како на теоретското, така и на практичното учење, кое во голема мера вклучува работа во групи, бидејќи од дипломантите се очекува да заземат водечки позиции уште веднаш по комплетирањето на студиите. Статистиките покажуваат дека 95% од членовите на Алумни клубот кои работеле за време на нивните МБА студии, добиле унапредување или покачување на платата по добивањето на титулата. Оние пак кои не работеле, во рок од 6 месеци добиле работа во различни земји од светот, бидејќи МБА е титула која мора да ја има секој топ менаџер.

На студентите им се нуди уникатна можност за запишување на програмата со двојна диплома Маг./МБА. Оваа програма е комбинација на две акредитирани програми – Мастер студиите на Високата школа за менаџмент во Словачка и МБА програмата на Универзитетот во Сиетл. Дипломантите добиваат две дипломи признати во ЕУ, САД и пошироко.

МБА програмата е идеална за оние кои се моментално вработени или пак за оние кои сакаат да ги продолжат своите студии со цел стекнување на знаења од областа на менаџментот и со тоа да ги збогатат своите можности за вработување на пазарот на труд. Токму затоа оваа програма нема рестрикции за возраста на апликантите.

Според дипломантите на МБА програмата, парите инвестирани во оваа програма им биле повратени во рок од една година работење, како резултат на унапредувањето кое го добиле.

2ТМ ги поканува сите амбициозни деловни луѓе да преземат чекор напред кон својата долга и успешна кариера. Пополнете го формуларот подолу за повеќе информации и експерт од 2ТМ ќе ве контактира за кратко.

Инвестирајте во својата иднина – студирајте со 2ТМ!

Консултации со стручњак

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х