Mednarodni projekt Neptune – Network for Environmental Projects in Technology UNited in Europe

Neptune (Network for Environmental Projects in Technology UNited in Europe) je mednarodni projekt v organizaciji Savonia University of Applied Sciences (Finska) v Kuopiu na Finskem.

V projektu sodelujejo sledeče Univerze/Fakultete:

  1. Hochschule Technik + Architektur Luzern (Švica)
  2. Savonia University of Applied Sciences (Finska)
  3. NHL University of Applied Sciences (Nizozemska)
  4. University of Maribor (Slovenija)
  5. Tambov State Technical University (Rusija)

Enkrat na leto se izpelje projekt, v katerem sodeluje po šest študentov iz vsake sodelujoče univerze. Projekt se odvija v kraju organizatorja v tistem letu. Vsaka od držav pošlje svojega mentorja, ki v internacionalnih skupinah, ki jih sestavlja po en študent iz vsake države, izdela projekt v obliki natečaja. Trajanje vsakega mednarodnega projekta je 9 dni. Projekt se izvaja v angleškem jeziku. V vsaki skupini sodelujejo študijski profili (arhitekti, gradbeni inžinerji, HVAC inžinerji, urbanisti).

Tematike projektov se menjavajo in so sledeče: tehnologija gradnje, ekonomija gradnje, mobilnost, okolje, trajnost itd. Vsako leto se dodajajo nove sodobne tematike.

Letošnji Neptune se bo odvijal od petka, 13.4.2018 do sobote 21.4.2018 v organizicaiji FGPA. Projekt se bo izvajal v prostorih Krekove 2 v mansardi, kjer bodo skupine delale na tematiki »Digitalno prefabricirani urbani nadstreški« v urbanem prostoru Mariborskih fakultet.

Več o projektu lahko preberete tukaj.

Vir: fgpa.um.si