Mednarodni uspeh prof. Ota Rimeleta in umetniških praks Univerze v Mariboru

«Circle Quarterly Art Review» je za jesensko četrtletje 2017 objavila pregled trenutnih trendov in izvirnih praks v vizualni umetnosti.

Med izbrana likovna dela so na podlagi mednarodnega natečaja uvrstili tudi Rimeletovo slikarsko kompozicijo »Oblo ogledalo«. Sedem posamičnih vertikal tvori pravokotniško zasnovo slike, njeni odsevi v območje stene pa ponujajo razkrivanje oble oblike in možnost gledalčeve komunikacije z nesnovnim.

S tem se Univerza v Mariboru, Pedagoška fakulteta in Oddelek za likovno umetnost ponovno aktivno predstavljajo na mednarodnem področju umetnosti.

Ustvarjalec Oto Rimele v avtorskem delovanju na področju umetnosti že od leta 1999 naprej raziskuje specifično govorico slikarskih podob, ki »generirajo svetlobo barvitih odsevov« s tem, ko dejavno vključujeje tudi stranske in hrbtne dele slike.

Redni profesor Oto Rimele je za svoj ustvarjalni prispevek na področju umetnosti leta 2014 prejel tudi najvišje priznanje, ki ga Republika Slovenija podeljuje za umetniške dosežke, Nagrado Prešernovega sklada za slikarsko razstavo Iluminacije.

Vir: um.si