Mednarodno združenje poslovnih šol AACSB podaljšalo akreditacijo EF UL

Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani je mednarodno združenje AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) ponovno akreditiralo za naslednje petletno obdobje.

Evalvatorji, ugledni profesorji in dekani šol s področja internacionalizacije ter strokovnjaki s področja zagotavljanja kakovosti – prof. dr. Steef van de Velde (Rotterdam School of Management; predsedujoči), prof. dr. Tanuja Singh, St. Mary’s University, Greehey School of Business, in Stephen Tee (Bournemouth University Business School) – so presojali doseganje standardov kakovosti fakultete.

Akreditacija AACSB temelji na zavezanosti k doseganju visoke kakovosti in nenehnemu napredku v poslovnem izobraževanju. Opredeljujejo jo zahtevni in vseobsegajoči akreditacijski kriteriji s področja strateškega upravljanja šole, delovanja in vpetosti vseh deležnikov, izobraževalnih vsebin in načinov poučevanja, z upoštevanjem visokih standardov raziskovalcev.

Evalvatorji so v svojem poročilu zapisali, da Ekonomska fakulteta predstavlja najboljše šole v regiji z vidika kakovosti in je tudi nosilka treh najpomembnejših mednarodnih akreditacij (AACSB, EQUIS in AMBA) ter pomembna članica mednarodnih združenj poslovnih šol, kot je na primer združenje ACE.

Vir: efnet.si