Меѓународен биотехнолошки хакатон

Како до 50 000 евра и вработување во словенечко-швајцарско биотехнолошко претпријатие?

Фирмата GenePlanet и Zavarovalnica Sava организираат меѓународен биотехнолошки хакатон на 15 декември 2018 година во Љубљана. 

Покрај барањето на идеи, прототипирањето на решенија и дружењето со ентузијастични поединци, ќе добиете и можност за финансиска подршка за реализација на идеите во вкупна вредност до 50 000 евра.

Првата награда е 2500 евра, втората награда е 1250 евра, а третата награда 200 евра.

За повеќе информации и пријава кликнете овде.

Извори: feri.um.si, business-hackathon.com