Млекарниците и трговците со млечни производи во Словенија повикуваат на купување на домашни производи за време на епидемијата

Најголемите словенечки млекарници и трговците со млечни производи сакаат со акцијата насловена „Словенечкото млеко не поврзува“ да ги потсетат потрошувачите за нивната улога во одржувањето на стабилноста на домашната млечна индустрија во време на пандемијата на корона вирусот.

Photo: pixabay/Ehrecke

Доколку купецот посегне по домашен производ, со тоа го поддржува домашниот фармер и работните места во домашните компании“, велат од Стопанската комора на Словенија.

Извор: sta.si