Modeliranje in vizualiziranje s Power BI: delavnica

V petek, 30. avgusta 2019, se je na Višji šoli B2 v Ljubljani odvila 4. delavnica z naslovom: »Modeliranje in vizualiziranje s Power BI«.

Strokovnjak za delo s Power BI Aljoša Željeznov je najprej razložil teoretsko podlago modeliranja. Nato pa se v praktičnem delu udeleženci učili vizualiziranja. Dogodek pa je zaključil sodelavec B2 Luka Okorn.

Power BI je brezplačna platforma za ustvarjanje vizualnih interaktivnih poročil z uporabo vizualne analitike. Omogoča dostop do podatkov iz več sto podprtih lokalnih in oblačnih virov – Dynamics 365, Salesforce, Azure SQL DB, Excel, SharePoint; posodablja podatke s samodejnimi zaporednimi posodobitvami; temeljito obdeluje podatke in razkriva koristne informacije za različne scenarije s pomočjo Power BI Desktop. Platforma sicer tudi omogoča analizo podatkov in iskanje vzorcev za prepoznavanje koristnih informacij s pomočjo funkcij (hitri ukrepi, združevanje, napovedovanje in klasterizacija). Uporabniki lahko vizualno in enostavno ustvarijo interaktivna poročila, prilagojena njihovemu poslu.

Vir: b2.eu