На Alma Mater Europaea е акредитирана нова магистерска програма

Националната агенција за квалитет на високото образование во четвртокот, на 28-ми ноември 2019 година, ја акредитираше новата магистерска програма на Alma Mater Europaea – „Истражувања за танцовите уметности“.

Магистрантите од оваа програма ќе се стекнат со такви квалификации како: магистер по теорија на танцови уметности, магистер по современа кореографија, магистер по предавање на танцова педагогија.

Извор: sl-si.facebook.com