На Alma Mater Europaea се одржа воведен информативен ден за студентите од меѓународните програми и од програмата за размена на студенти Erasmus+

Во понеделникот, на 02-ри март 2020 година, на Alma Mater Europaea се одржа воведен информативен ден за студентите од меѓународните програми и програмата за размена на студенти Erasmus+.

Во текот на настанот организаторите на почетокот им ги претставија сите важни информации на студентите за образовниот процес на Alma Mater Europaea, а потоа имаше нивно неформално запознавање и комуникација во опуштена атмосфера. На настанот учествуваа студенти од Словачка, Полска, Унгарија,Република Србија,Народна Република Кина, Непал и Индија.

Извор: sl-si.facebook.com