На економскиот факултет во Љубљана се одржа „Информациски ден“ за кандидатите за магистерските програми

Во вторникот на 18-ти јуни 2019 година, во големата сала на економскиот факултет при универзитетот во Љубљана се одржа „Информациски ден“ за кандидатите за магистерските програми. На учесниците на настанот им беа претставени 15 магистерски програми и 2 програми за постдипломско образование, кои што ги нуди факултетот. Според резултатите од анкетата, кај учесниците на „Информацискиот ден“ најголема заинтересираност има за програмата „Менаџмент“.

Деканот на економскиот факултет професор доктор Метка Текавич пред присутните на „Информацискиот ден“ напомена дека економскиот факултет ја има водечката улога во областа на економските науки и науките за бизнис. Претседателот на студентскиот совет Александар Миличевич истакна дека студентите од економскиот факултет имаат можност да учествуваат во меѓународните програми за размена во 200 партнерски универзитети низ целиот свет.

Во рамките на настанот се организираше округла маса каде своите искуства ги споделија дипломците – коосновачите на компаниите: Optibar, Foora и Histogenie Дин Хабуш, докторантка Перла Продан Крстич и други.

Извор: efnet.si