Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru so obeležili dan fakultete

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru so obeležili dan fakultete, na katerem so povzeli ključne dosežke, uspehe in aktivnosti iztekajočega leta.

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM) je že od leta 1995, ko se je nekdanja Tehniška fakulteta razdelila na štiri samostojne fakultete, pomembna izobraževalna in znanstveno-raziskovalna ustanova, na kateri je v 22. letih diplomiralo že okrog 7000 študentov. Največja članica Univerze v Mariboru, z 290 zaposlenimi in 1.904 študenti, se lahko danes pohvali tudi s kar 155 redno vpisanimi tujimi študenti.

Še posebej so na fakulteti ponosni na izjemno kakovost na raziskovalnem področju, ki je temelj univerzitetnega poučevanja ter vzgajanja novih vrhunskih strokovnjakov. Fakulteta se lahko pohvali tudi z raziskovalcem in profesorjem dr. Marjanom Mernikom, ki je po kriterijih WEB of Science in Clarity Analitics med 1% najbolj citiranih raziskovalcev na svetu na svojem področju.

Praznovanje so tradicionalno začeli s predavanjem fakultetnih strokovnjakov z določenega področja. Letos je bilo le-to povezano z zelo aktualno temo tehnologije veriženja blokov, o kateri sta govorila dr. Muhamed Turkanović in dr. Boštjan Kežmah.

Sledila je slovesnost, na kateri so priznanja prejeli najboljši diplomanti oz. diplomantke, študenti, ki so se najbolj izkazali na raziskovalnem področju, prav tako so podelili kar trinajst priznanj za izjemni prispevek študentov in pet za nadpovprečno angažiranost. Priznanja so prejeli tudi zaposleni, in sicer za pedagoško, raziskovalno in strokovno delo ter Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije, ki je prejela priznanje za sodelovanje na pedagoškem področju in donacijo opreme za pedagoške namene.

Slovesnost sta kulturno popestrila Mešani pevski zbor FERI, ki je v juniju na mednarodnem tekmovanju osvojil zlato priznanje in Fotografski klub FERI, ki je v avli pripravil razstavo fotografij.

Vir: um.si